We understand design

We understand design

Omdat de huidige ruimte te klein was geworden besloot Elly om haar dubbele garage te laten ombouwen tot kapsalon. Elly zag graag een okergele retro wachtzetel en wou deze geïntegreerd hebben in het salon. Daarom hebben we de kleur en sfeer in het salon volledig afgesteld op het okergeel en voor de overige meubels gekozen voor notenhout en lichte kleuren waardoor we een warm en ruimtelijk gevoel gecreëerd hebben.

Het maatwerk werd strak en functioneel ontworpen wat in contrast staat met de afgeronde stoelen en wasunit. De open verkooprek en het koordgordijn langs de wasunit zorgen voor discretie maar tegelijkertijd blijft de kapper in contact met de andere klanten in het salon. Aan de kaptafel werden veel opberglades voorzien waardoor de afwerkingsproducten binnen handbereik zijn.
Het technisch gedeelte in het salon moest vooral zeer praktisch ingericht worden. Hiervoor kozen we een open kleurlabo met kleurtubehouders voor een duidelijk en ordelijk overzicht van de verschillende kleurtubes. Voor de shampoobar werd er gewerkt in niveau’s zodat er een uitgebreid gamma aan shampoo’s geplaatst kan worden en is er veel kastruimte voorzien om de nodige voorraad te kunnen opbergen.

" 't Is de tweede keer dat ik met D-Design samenwerk. Alles is heel vlot verlopen. Nele had snel door wat ik verwachtte voor mijn nieuwe salon. Ik ben super tevreden van het resultaat. Het is een zeer aangename werkomgeving geworden. Dank u wel D-Design! “

Elly Paolini van Salon Elly