We understand design

We understand design

Nu-Me Hairdressers

Een nieuwe start

Uitdagingen gaan we niet uit de weg. Samen met een klant een droomsalon realiseren is het mooiste dat er is. We zijn dan ook blij dat we hebben kunnen meewerken aan het droomsalon van Nele Schouteden, zaakvoerster van Nu-Me hairdressers.
Een realisatie die we ons nog lang zullen herinneren. Het bestaande pand van Nele was immers te klein geworden. De maximale capaciteit werd reeds benut dus de eerste stap was het op zoek gaan naar een nieuw en groter pand. Samen met ons heeft ze de mogelijkheden bekeken en uiteindelijk is haar oog gevallen op een pand net buiten het centrum van Bocholt. Geen evidente ruimte, maar wel een toplocatie.

Ruw versus afgelijnd

Tijdens het ontwerpen hebben we van de vele hoeken en kolommen in dit smalle pand gebruik gemaakt om segmentatie in het salon te krijgen. De klant wou een strakke, warme en toch industriële sfeer creëren. Door de segmentatie en de combinatie van beton, hout en zwaar metaal zijn we in dit opzet geslaagd. Ruw versus afgelijnd.

Het ruwe hebben we uitgespeeld met de accentmuur in houtstrips. Deze houtstrips geven meteen ook warmte aan het interieur. Voor de ophanging van de rekken en het ontwerp van de spiegels hebben we dan weer gekozen voor metaal om het afgelijnde contrast te bekomen. Een mooie wisselwerking.

Een leuke verrassing tijdens de afbraakwerken. We ontdekten immers dat de welfsels onaangeroerd waren en dus zichtbaar konden blijven. Dit paste natuurlijk perfect bij de look and feel die de klant wou verwezenlijken. Deze betonlook hebben we dan ook herhaald in het ontwerp van de toog. De vierkante kapstoelen en het hoekige model van de wasunit maken het ontwerp compleet.

Ergonomie

Door haar ervaring wist Nele hoe belangrijk ergonomie is voor haar en haar personeel. Ook hier hebben we rekening mee gehouden. Omdat Nele en haar personeel verschillen in grootte werd er dan ook gekozen om een wasunit te voorzien die je in hoogte kan verstellen. Verder hebben we kastruimte en rekken op hoogte en binnen handbereik voorzien. Zo kan men makkelijk aan de afwerkingsproducten achter de spiegels en aan de handdoeken boven de wasunits.

Functioneel licht

Naast sfeer geven, moet verlichting ook functioneel zijn. Functionele verlichting zorgt ervoor dat je goed kan zien waar je mee bezig bent. Het is direct licht wat op één bepaalde plek schijnt om de zichtbaarheid te verhogen. Daarom hebben we een functionele ledstrip voorzien aan de wasunits en aan de colorbar. Op die manier verhogen we het werkcomfort en zorgen we ook voor minder vermoeidheid. Details zijn niet zo maar details, maar maken net het D-Design.