We understand design

We understand design

Kapsalon Ronny & Indra

Ronny en Indra… 2 toffe mensen met ook een toffe uitdaging voor ons. Deze totaalrenovatie begon dan ook met een duidelijke vraag van hun: “Vorm ons bestaand donker en druk salon om tot een nieuw fris en licht salon met een rustgevend concept.”

Qua concept zaten we al snel op dezelfde golflengte. Elke behandeling moest een aparte zone krijgen binnen het salon om zo een oase van rust te creëren en de privacy van de klant te bewaren. Het salon werd onderverdeeld in volgende zones:

  • Aangename ontvangstruimte met wachthoek
  • Gezellige en praktische kleurtafel
  • Relax shampoobar
  • Ontspannend knipgedeelte

Door het werken met een aparte kleurtafel voelen klanten zich meteen op hun gemak en kunnen ze rustig iets drinken of lezen terwijl de kleuring aan het inwerken is. Deze zone wordt afgeschermd met een verkoopwand die aan beide zijde (wachthoek en kleurtafel) toegankelijk is. Door het werken in verschillende zones is het ook makkelijker om in alle vertrouwen een gesprek aan te gaan met je klant en hem persoonlijk te adviseren. Door die persoonlijke band op te bouwen in combinatie met de dubbele verkoopwand, is de drempel minder hoog voor de klant om de producten te bekijken en uiteindelijk ook te kopen waardoor het rendement van het salon omhoog zal gaan.

Door de verschillende zones semi-transparant op te splitsen combineren we de ruimtelijkheid opnieuw met de privacy van de klant. De rust werd eveneens bekomen door het kleurenpallet. Door aardse tinten en lichte kleuren te gebruiken kan je stress verminderen. Daarom hebben we deze kleurcombinatie gebruikt waardoor klanten kalmeren en even kunnen ontsnappen aan de flitsende maatschappij waarin we leven. Kortom… mission accomplished. Bedankt Ronny en Indra voor het vertrouwen.

“Nogmaals bedankt D-design!!! Ik ben er super content van!!!”

Indra Warps