We understand design

We understand design

Dit handelspand in Laakdal heeft een ware metamorfose ondergaan. Van krantenwinkel naar kapsalon. Esther had een duidelijke wens voor de inrichting van haar salon; een licht, natuurlijk salon met een Scandinavische touch.

Een smalle, lange ruimte is niet voor de hand liggend om in te richten, hierdoor werd dit project een leuke uitdaging. Door een lange doorlopende spiegel te plaatsen, krijg je optisch een ruimer salon.
Om de ruimte te doorbreken en een gevoel van rust aan de wasunits te creëren plaatsten we 2 houten latjeswanden waardoor de kapper toch nog in contact blijft met de klanten in het salon. Dit was een van de vereisten van de kapper en daarom kozen we er ook voor om de colorbar centraal in het salon te plaatsen. Door het gebruik van de handige verfcassettes blijft de colorbar overzichtelijk en ordelijk waardoor de kapper vlot en praktisch kan werken.

De shop is vooraan in het salon gepositioneerd zodat de producten vanuit elke hoek van het salon zichtbaar zijn. Door de wacht- en kleurruimte langs de shop de plaatsen kan de wachtende klant in alle rust de producten verkennen en inspiratie opdoen in de lookbar.

“Voor het salon om te toveren van krantenwinkel naar kapsalon, een hele opgave!!! Ik wist volledig wat ik wou, mits de juiste architecte die ons de perfecte indeling gaf is in2hair een aangenaam gezellig kapsalon met veel licht en ruimte geworden!!! Bedankt voor de top service!!! Wij zijn trots op ons project.’‘ Esther Ribus