We understand design

We understand design

5 tips voor het inrichten van jouw droomsalon

25.03.2019

Heb je plannen om jouw kapsalon te renoveren of sta je nog in de startblokken? Dan komen deze tips goed van pas om jouw ruimte om te toveren tot een ergonomisch en rendabel droomsalon.

CIRCULATIE

Het is niet altijd eenvoudig om een grote of kleine ruimte optimaal te benutten en geen leeg of chaotisch gevoel te creëren. Daarom helpt het ook om de verschillende functies in aparte zones op te delen. Wandel bijvoorbeeld eens door jouw ruimte als kapper en als klant zijnde. Van ontvangst naar knipbeurt tot het afrekenen. Op die manier krijg je een klare kijk op de circulatie van het salon.

STIJL EN SFEER

Eender welke stijl is mogelijk, maar zorg wel voor eenheid. Creëer orde en rust. Mix zeker geen verschillende stijlen door elkaar, tenzij je twee contrasten op elkaar uitspeelt. Zorg voor een homogeen geheel. Je kan altijd met allerlei leuke accessoires kleur en textuur toevoegen aan de ruimte. Wat ook makkelijk afgewisseld kan worden tussen de seizoenen en de feestdagen.

VERLICHTING

Het juiste licht op de juiste plaats maakt uw kapsalon een echte belevingsruimte. Aan de kap- en kleurtafels is een goede werkverlichting onmisbaar. De armaturen dienen zo geplaatst te worden dat er geen schaduw over de klant valt en de lampen moeten van die kwaliteit zijn dat de kleurechtheid reëel is. Dit geldt ook voor uw verkoop producten. Een correct uitgelichte shop, trekt de aandacht en bevordert de verkoop.

ERGONOMIE

Een ruimte inrichten is één, maar een ruimte ergonomisch inrichten is al een stap verder. Een kapper functioneert al staande meer uren per dag dan zittend. Vandaar dat de juiste hoogte en indeling van de meubels zeer belangrijk zijn. Met kasten op maat zijn we al één stap in de goede richting, maar vergeet uw houding aan de wasunits en kapstoelen niet.

TECHNOLOGIE

Ook in kapsalons is technologie niet meer weg te denken. Klanten zijn vaak in de weer met hun smartphone waar je als kapper gemakkelijk op kan inspelen. Zelfs als kapper kan je het jezelf vergemakkelijken met een handige software voor uw stockbeheer, kleuranalyses en uw afspraken.